The Kindred

Indie Spel, Indiespel, Recensioner

The Kindred är ett sandlådespel som öppnar upp möjligheten för kreativitet. I denna blockformade värld ska du med en ganska liten befolkning bygga upp ett samhälle.

Varje individ bör bli tilldelad sina arbetsuppgifter. De har olika färdighetspoäng i olika uppgifter, det kan man utgå ifrån när man delar upp yrkerna. Det gäller också att hålla koll på att verktygen ska räcka till. Sen får man bygga nya verktyg om det behövs fler personer till uppgiften. Till exempel så behövs en yxa för skogshuggare, men om du bara har en yxa, kan du bara ha en skogshuggare.

ark-1

Det behövs hus, hagar, åkrar, gruvor och vad din fantasi tillåter. För att kunna bygga behövs såklart resurser, och dem får man helt enkelt farma av landet man har omkring sig. Det går också att börja odla träd för att säkra framtidens träförråd.

När tiden går och befolkningen mår bra kommer de att föröka sig och det blir dags att bygga ut byn. Först är de barn och lallar mest runt innan de växer upp och kan hjälpa till med sysslorna i samhället.

Fokuset ligger på att främja kreativitet och skapande. Visst kommer du att behöva hålla dina kindreds mätta och se till att de har en säng att sova i efter ett långt arbetspass, men samhället blir inte speciellt avancerat med religion, kultur eller politik. Utan håller sig på en ganska enkel ”överleva och bygga”-nivå.

crops2-1170x658

Jag tyckte att det emellanåt gick segt att samla in eller att hitta rätt resurser. Lite utmaning med det vill man såklart ha, men när nivån håller sig såpass enkel och fokus ligger på skapandet (och det inte finns så mycket annat) så kan det inte heller finnas för mycket motstånd för att göra just det.

Spelet är fortfarande i early access och jag hoppas de lägger till fler moment som håller spelaren upptagen och uppslukad.

bittra-gamers-xp-bar-5

I samarbete med Persistent Studios

Kommentera