The Final Station

Indie Spel, Recensioner
Du som spelare befinner dig i en värld som står att drabbas av total kollaps.

Du kliver in i en korridor, det står ett blått skåp där. Du öppnar skåpet och hittar ammo, laddar pistolen och går vidare. Två skepnader rusar mot dig och instinktivt avfyrar du tills dom dör. Nästa rum är en stor sal. Det är symboler som lyser på väggarna och hela rummet är fullt av folk. Det låter mycket, surrar. En skäggig man sitter vid ett upphöjt skrivbord i mitten. Inget mer händer. Så du går vidare. Under rummet finns en källare där du kan klättra neråt längst ett stuprör.

Din karaktär tappar taget och ramlar ner i en mindre korridor och du blir omringad. Likadana skepnader som tidigare slår ihjäl dig med en gång. – Gjorde jag fel, dog jag redan? Nej.

Plötsligt vaknar karaktären upp i sin säng och arbetsdagen som lokförare ska precis börja. Därifrån ska du som spelare navigera i en pixlad värld och som titeln föreslår, från station till station och genom underbara miljöer! Du som spelare befinner dig alltså i en pre-apokalyptisk värld och saker kommer inte att bli bättre.

 

 

Spelet är uppdelat i olika moment. Det första momentet är att komma igång med spelet. Du startar just denna arbetsdag med lite speciella uppgifter, men det är inget som bekymrar din karaktär (bara dig som spelare).
När du är redo är det bara att köra iväg med tåget, men ta det lugnt! Du som spelare ska inte göra annat än att hålla uppsikt så att tåget inte går sönder. På tåget finns nämligen flera olika moduler och det är alltid en som är trasig. Denna behöver underhållas flera gånger under hela resan, annars dör dina eventuella medresenärer av syrebrist.  Dessa kan också dö om de är skadade eller hungriga och du inte hjälper dom. Mer om det senare.

Nästa moment är när en väl har anlänt till stationen. Här ska du som spelare navigera bland hus, korridorer, små gångar osv. för att hitta en kod för att kunna få fortsätta passera längst rälsen.

Eftersom du inte vet vad som gömmer sig bakom dörrarna är det lätt att bli överraskad och det är bara att räkna med att din karaktär dör då och då. Det inte går att spara själv, utan spelet är programmerat med specifika checkpoints. Detta gör att det finns flera ställen där det faktiskt blir en rejäl utmaning att ta sig vidare. Men det är spännande och väl genomtänkt! I detta spelmoment kan du också hitta fler medresenärer, som jag nämnde tidigare. Får du med dig dom ända till slutstationen så kommer du att få belöningar till nästa del i spelet.

Väl framme vid en av slutstationerna säger du farväl till dina passagerare och får på ett snyggt sätt följa huvudstoryn vidare. Du får också en chans att köpa på dig mer ammunition, mat och medkits inför nästa etapp.

Fantastisk story!

Detta spel är helt perfekt för att uppnå den där härligt bitterljuva känslan av en värld under kollaps. Som zombie- och indie-/horror-fantast så ger jag detta plattformsspel ett mycket välförtjänt betyg. Otroligt bra spel med en fantastisk story! Det enda jag vill ha utöver detta är att kunna välja könstillhörighet i början av spelet.

bittra-gamers-xp-bar-9

I glatt samarbete med Do my best games

 

 

Författare: Linn

Kommentera