Överlevnadstorsdag! Shelter 2

Överlevnadstorsdag, PC
50/100 XP
50/100 XP

I Shelter 2 spelar du som ett lodjur. Efter en farlig flykt ifrån vargar så vägleder stjärnorna och skogens väsen dig till en skyddad plats. Där föder du dina fyra ungar. Det är nu din uppgift att se till att du och dina ungar överlever tills dem är redo att bli självständiga och klara sig på egen hand.

Detta är inte en enkel uppgift. Känslan när man misslyckas och en unge dör är.. hemsk. Ungen ligger ner ett bra tag och skriker på hjälp, syskonen gnäller, allt du kan göra är att försöka fånga nåt i tid..

shelter2_screenshot_5

Spelet har en konstnärlig design och allt ser ut att vara gjort av.. papper? med olika mönster och former. Det passar bra till musiken och bygger upp en speciellt stämning.

Det är inte ett speciellt långt spel och man tar sig igenom en omgång på en kväll. Men när man spelat igenom det kan man spela igen, fast som en utav de ungar som överlevt. Så fortsätter man att bygga vidare på familjeträdet hur långt som helst.

När jag spelade kunde jag inte sluta tills jag fått en omgång där alla mina bäbisar överlevde. Känslan man får när en av dem dör är fruktansvärd. På det viset är spelet fängslande, man bryr ju sig om sina småttingar! Efter det kände jag mig lite klar med det, jag ville inte riskera att spela igen och någon dog. Hahah.

shelter2_screenshot_13

Under spelet (genom hela sitt familjeträd tror jag) så samlar man på sig saker så som skelett, pinnar och andra objekt till sin samling. Vad samlingen är till för har jag dock inte förstått. Men det känns alltid bra att få en till del till samlingen.

Det är överlag ett lättsamt spel men skön och fridfull känsla (tills något hemskt händer)

Dess bästa sidor är det speciella utseendet och engagemanget det vinner på spelarens sympati för sina ungar. Hade varit roligare om världen levde lite mer och varierade från spelomgång till spelomgång.

Författare: Kajsen

Kommentera