Gamla nyheter: The Sims 2 Studentliv

Gamla Nyheter, Krönika, PC, The Sims

Pga mindre tekniska problem togs denna artikel ner, men är nu tillbaka, som om inget hänt!

Jag minns The Sims 2 Studentliv (University)

the-sims-2-university
Ah, nostalgi

Jag hade alla expansionerna, men detta var innan många av de obligatoriska moddarna skapats, och jag lyckades hamna i en ond cirkel som är… minst sagt, absurd.

Det jag ville skapa var en isolerad sim, med sin egna bakgrundshistoria av ensamhet, utslängd från sin familj, som överlevde universitetstiden genom att arbeta och plugga dygnet runt. Allt för att skapa en bakgrund till det jag ville bygga – en vampyrmaffia, en familj med denna sim som deras matriark, där endast de barn som bevisat sig blev invigda som vampyrer och en del av familjens historia.

Men först – universitetet. Så snabbt som möjligt, helst.

Vilket skapade problem jag aldrig kunnat föreställa mig.

Jag valde det största campus jag kunde finna, med flest rum och minst lika många ISK-ar (icke-spelbara karaktärer) som körde sitt eget race. Helt utan att min sim lade sig i – hon skulle vara isolerad, ensam, samt att det gick snabbare om hon inte var social alls.

sims2_2
Så, ungefär en vanlig skolgång?

Men ISK-arna hade inte samma uppfattning, och ville gärna bli vänner med varandra. De ignorerade min sim i majoritet, men älskade att interagera med varandra.

Vilket ofta innebar pranks.

Oftast en vattenballong, kastad på en intet ont anande sim.

Men då majoriteten av ISK-arna inte kände varandra skapade detta problem. Hur skulle du känna om du var nyinflyttad, inte kände någon, och din första interaktion var att få ett gäng vattenballonger i ansiktet? Du skulle inte bli speciellt glad, eller hur?

ISK-arna kände exakt detsamma.

Pranks
AHA, du gick på mitt lömska skämt ÄNNU EN GÅNG!

Samt, ingen ville städa efter sig, och min sim hade varken tid eller pengar, men kunde vid vissa tillfällen övertyga någon annan att göra det.

Men då nästan alla kastade vattenballonger på varandra, och ingen städade, och ingen kände den som kastade, så blev alla ovänner. Och värre var att alla mådde dåligt för att det var vatten överallt.

Så, kombinationen skitigt hem + hem fyllt med ovänner skapade… problem. Som en kan förstå.

the-sims-2-7
Det är mer acceptabelt att hurra på slagsmål i simvärlden, pga ingen blir någonsin allvarligt skadad.

Men, min sim höll sig stark, och pluggade vidare. Dock började pengarna ta slut, och istället för att ta ett fast jobb, tog hon några pass i den närliggande cafeterian – inte bra betalt, men ju fler timmar en jobbade, desto mer pengar trillade in.

Cafeterian var enda vettiga stället för studenterna att få mat – en anställd ISK lagade mat, tog hand om disken, och stod där 20h om dygnet. Perfekt för ISK-ar som inte kunde ta hand om sig själva, och som var upptagna med att må dåligt över alla spräckta vattenballonger överallt.

Min sim fick gå ner och ta ISK-ens jobb, varvid sagda ISK satte sig i cafeterian och tog det lugnt.

Min sim, som var på absolut topp-humör när hon började, körde i flera timmar. Efter 12h brukade de flesta ha ramlat ihop, men hon mådde bra, så jag lät henne fortsätta, och såg pengarna ramla in.

Perfekt.

24h senare och hon började må dåligt, men körde på, och jag hindrade henne inte. Men ISK-en kände annorlunda. När det gått 36h resten den sig upp, och gick. Ut ur campus. Ut på vägen. Ut från tomten.

Ok…ej?

Kan en anställd ISK göra detta?

Tydligen…

Jag antog att den skulle komma tillbaka när min sim jobbat klart, så tänkte inte mycket mer på det. Tills min sim slutade jobba.

Och ingen kom tillbaka.

Ingen mat.

Ingen som tog disken.

Och alldeles för få spisar för att tillhandahålla de dussinet simmar som alla skulle laga mat nästan samtidigt.

the-sims-2-apartment-life-10
‘Din tur!’ ‘Nej, DIN tur!’

Under de kommande veckorna var min sims campus helt utan vettig mat, och varannan dag började det brinna, när dessa helt okunniga simmar försökte laga ens den enklaste mat.

Lägg till vattenballongerna som ingen torkat upp, och mängden ovänner alla hade på campus, så skapade detta ett väldigt, väldigt lågt mående för alla närvarande simmar.

Men det startade inte på riktigt förrän det jävla ljushuvudet gick ut i dunjacka. Under sommarn. I öknen.

Jag hade expansionen Året Runt (Seasons) installerad, men ISK-arna var inte tillräckligt smarta för att klä sig efter vädret.

The-Sims-2-Seasons-PC
Icke i bild: Simmar som fryser till is eller brinner upp beroende på deras kläder. Sims är ett speciellt spel.

Min sims campus låg mitt i öknen.

Under sommar-tid.

Och 2 simmar gick ut i dunjackor.

Inte en bra idé.

Som sig bör i vanlig The Sims-logik, så började de brinna. Då de hade så många fiender på campus var det ingen som försökte rädda dem – några få började hurra, även om de flesta var chockade och skrämda.

Min sim to the rescue – vilket misslyckades.

Simmarna dog.

Jag gav dem en fin begravning utomhus, och tänkte inte mycket mer på det, annat än ’VARFÖR?!’, men fokuserade mest på min egna sims studier.

Tills natten föll, och de döda simmarna blev spöken.

Som skrämde sina fiender på campus.

Och då de hatade varandra, blev skräcken mycket mer påtaglig. Speciellt då de redan mådde otroligt dåligt över bristen på mat, positiv social interaktion, och dålig miljö.

Så, de dog. Av skräck.

Liemannen inbound.

Min sim bönade och bad, men kände inte dessa simmar, och misslyckades – Liemannen brydde sig inte alls, och tog deras själar, och kvar blev några gravstenar, som fick hamna ute med de andra.

Okej, tänkte jag, och försökte fokusera på min sim igen.

566691_2
Det var trevligt att… inte känna dig… antar jag?

Under dagen flyttade de in nya simmar, ISK-ar skapade enbart för detta, och de möttes av samma välkomstkommitté av vattenballonger och hånskrattande simmar, ingen mat, urusel miljö och disk som aldrig blev omhändertagen.

Natten kom, och inte mycket hände. De första timmarna.

Sen kom spökena tillbaka.

Gissa vad som hände?

sims3_ss5
‘RAWR!’

När morgonen kom hade 1-3 ISK-ar dött, utan att min sim kunnat göra något för att rädda dem, och min gravgård började bli fylld. Jag bestämde mig för att flytta den till det platta taket på campus istället.

Men detta skapade såklart fler spöken, och varje dödsfall fick fler ISK-ar att flytta in, och ingen gjorde något åt de bestående problemen med stök och ovänner och mat-brist, så när natten kom, kom ännu fler spöken.

Som skrämde ihjäl ännu fler simmar.

Vars gravstenar flyttades till taket.

Och på morgonen flyttade ännu fler nya simmar in.

Efter några dagar gav jag helt upp att försöka rädda simmarna. Varje natt dog exponentionellt fler ISK-ar, och varje morgon flyttade exponentiellt fler nya ISK-ar in, och min sim gjorde nu inget för att hindra den morbida dödscirkeln som var i full gång. Inte för att hon kunde – inte en enda gång hade hon lyckats rädda en annan sim, så till slut fanns inte skäl att ens försöka.

Ett bra tag senare tog min sim studenten, och kunde flytta därifrån. Vilket jag gjorde snabbt som fan – efter att ha inrett taket med alla gravstenar från simmar som dött.

Taket var FYLLT med gravstenar.

Troligen runt 30-50st döda simmar.

Jag pausade lite. Beundrade det morbida mästerverket som jag helt omedvetet tagit del av.

Ända fram till idag är detta den mest morbida, fascinerande, och unika spelhistoria jag någonsin varit del utav.

 

 

Författare: NeverBeenACorpse / Sín

The-Sims-2-the-sims-2-815237_1024_768
Icke porträtterat: idiotiska ISK-ar och förbluffande händelser

Kommentera