Från Amnesia till SOMA

PC, Skräck

Det har varit svårt att undgå att Amnesia är det läskigaste spelet som någonsin gjorts (iallafall enligt mig). 15 minuters speltid är verkligen inte bra för en, efter den korta spelstunden kommer man vakna på nätterna av mardrömmar och börja gömma sig i garderober så fort man hör något.

Amnesias helhet är underbar från en spännande story till den torterande musiken, med det menar jag inte att musiken är dålig utan rent utav skräckinjagande. Musiken när man blir jagad av monster eller när ett är i närheten ger mig gåshud av att bara tänka på.

Fast den värsta scenen är ändå när man måste hoppa från låda till låda för att undvika monstret som är i vattnet nedför sedan måste man springa ifrån monstret medan man är i vattnet. USCHA säger jag bara!

Frictional Games gamla spel som Amnesia och Penumbra bygger verkligen upp stora förväntningar på det nästkommande spelet Soma som ska släppas under detta år. Jag hoppas att spelet verkligen kommer ha den hemska känslan som Amnesia ger. Jag vill verkligen tro att dem klarar av att uppfylla helheten, att man inte kan försvara sig mot fiender utan måste gömma sig, när man tittar på monstret för mycket så får man panik och även funktionen att om man är i mörkret för länge blir man galen.

Jag tror dock inte att dem kommer uppfylla detta i det nya spelet, utan att detta kommer bli ett dåligt försök att göra något för att tjäna mer pengar men jag hoppas verkligen inte att detta är fallet för jag skulle verkligen vilja se fler bra skräckspel i spelbranschen. Låt mig veta vad ni tror om SOMA?

Kommentera