Överlevnadstorsdag! Conan Exiles

Överlevnadstorsdag, Recensioner

Nu har Conan Exiles funnits ute i early access ett litet tag och jag har spelat det en del tillsammans med några vänner. Det har inte varit ute länge vilket innebär att servrar ofta tas ner för underhåll och en server kan då och då nollställas helt.

Conan Exiles är ännu ett survival mmo där du får fullt av möjligheter att utforska och erövra samtidigt som man försöker överleva och skapa en hållbar klan. Det som gör spelet unikt är att det baseras på ‘Conan the barbarian’-franchisen, det är den värld man befinner sig i. Det märker man främst av på världens klimat, olika djur/monster men också de berättelser pratglada NPC’s delar med sig av.

Spelet börjar längst ner på kartan mitt i öknen med den karaktär man själv har fått designa. Mätarna för hunger och törst tickar redan neråt så börja röra på dig kvickt för att hitta mat och vatten. Levla och lär dig att bygga nya föremål så som rustning, vapen och husdelar. Men allt är upp till dig, du väljer själv vad du vill lära dig för dina levelpoäng och det finns inga quests att följa.

Mycket av speltiden går ut på att bygga en bas, försvara den mot andra spelare, raida andra spelares baser, samla material för att bygga nya och mer avancerade saker. Eftersom att vi befinner oss i just denna franchisen så finns det NPC’s som du inte bara kan döda eller dödas av, du kan också förslava dem. Hur hemskt det än låter är det så speluniversumet fungerar här. Klubba ner dem och dra med dem hem till din bas där de först tränas för att utföra sin expertis och låt dem sedan göra livet lättare för dig/er klan. Det kan vara allt från en smed som snabbar upp craftingspeed eller en bågskytte som kan försvara basen mot angripare.

Något som det debatterats friskt om angående Conan Exiles är det faktum att man kan välja penislängd på sin karaktär om man väljer att spela som man. Man kan också välja bröststorlek som kvinna men det är inget nytt inom spel så det har ingen uppmärksammat speciellt mycket i debatten. Så tillbaka till penislängden… Många har uttryckt irritation på detta moment då de tycker det är barnsligt och känner sig exploaterade. Andra tycker att det var en kul grej att skoja runt med en stund och att man inte borde bekymra sig så mycket eftersom att alla spelare kan själva välja mellan full nudity, half coverage, eller full coverage. Därför drabbar det ingen som inte vill. Att det också hör till i Conan franchisen att det antigen är våldsamt eller naket är också ett argument. Personligen tänker jag att ja, utvecklarna hade kunnat spendera tiden med viktigare saker, men hey, om detta är vad de vill att deras spel ska vara så fine. Ändå väldigt sällan folk går utan gear.

Helt klart intressant att se hur en debatt om nakenhet i spel kan blomma upp såpass mycket när de handlar om män som exponeras?

Vad tycker ni, vad är era tankar?

Kommentera