Recension: Windscape

Indie Spel

bittra-gamers-xp-bar-8

”In Windscape you play as a young girl living on your parents’ farm, set in a lovely world made up of floating islands in the sky. As you discover the world you learn that something has gone terribly wrong – islands are breaking apart and falling from the sky!” – Beskrivning från Steam. 

Du är en karaktär som heter Ida som bor på en av öarna men något här har gått väldigt fel och ditt jobb är att ta reda på vad? Varför rasar världen samman?

Redan här i början blev jag glatt överraskad då man spelar som en tjej. Efter att ha fått ett vapen gav jag mig iväg för att hjälpa folk men det verka som att deras by håller på att gå i bitar. På din väg att hjälpa folk möter du olika fiender, som getingar som skjuter gaddar eller banditer med råttansikte.

Spelet är som en blandning av ett mindre Skyrim och Zelda. Spelet har många funktioner som Skyrim har som att samla på sig olika material för att skapa ett bra svärd, kanske underliga ingredienser för att skapa en magiska kraftfull dryck eller bara smaskig mat. Du kan hitta olika Crafting-ställen runt om i världen och man kan skapa olika saker på olika ställen. Dessutom får man en Zeldakänsla över spelkonceptet, spelets grafiker påminner om Wind Waker.

Screenshot6

Ett helt fantastiskt early access spel som kommer att få mycket av min tid. Än så länge har de inte släppt hela spelet som dock gör en lite begränsad då man inte kan ta sig runt i hela världen men  i nästa uppdatering ska du kunna ta dig längre.

Jag hoppas att man kommer att förstå handlingen när mer av spelet släpps, då just storyn inte är så tydlig just nu, jag hoppas även på en lång story med många uppdrag. Det verkar iallafall som att man kommer kunna utforska mer. Eftersom att spelet hade sin early access-release den 1 september så förstår jag att spelet inte är helt buggfritt, ändå måste jag säga att jag fann väldigt få buggar.

image001

Jag tror även att detta skulle vara det perfekta konsolspelet då det för mig känns optimalt för PS4 eller Wii. Det verkar även bara vara en skapare av spelet och om så är fallet är det ett riktigt bra jobb att få ihop ett så pass bra spel på en person.

Grafiken i spelet är helt underbar: jag älskar miljön och den annorlunda, lite kantiga strukturen. Det är dessutom ett riktigt gulligt spel som får en att ifrågasätta om alla fiender måste dödas, de är ju så söta! Eftersom miljön är så underbart fin så känner man verkligen att man måste få se hela världen och upptäcka varje story. Världen är uppbyggd med bebodda öar i luften och det verkar som att du kommer kunna förflytta dig mellan dessa öar i framtiden.

Spelet kommer säkert bli ett riktigt bra spel och jag ser fram emot att följa Magic Sandbox utveckling av detta spel och framtida spel. Spelet kostar 16:99 Euro på Steam. Jag skulle lätt kunna betala den lilla summan för ett så underbart spel.

I glatt samarbete med Magic Sandbox

Kommentera