Papers, please

Indie Spel, Recensioner

Detta är ett spel från 8 Augusti 2013. Anledningen till varför jag vill skriva om detta är för att det är ett av mina absoluta favoritspel i hela mitt spelbibliotek. Du kan alltid spela om det för att få en helt ny upplevelse. Det finns nämligen flera slut och gör du fel kommer du inte ens att få spela klart – Eller var det så att du gjorde rätt?

Utvecklarna har verkligen lyckats. När du startar upp ”Papers, please” spelas tunga toner och titeln till spelet rör sig i takt med basgången. Allt i detta spel liknar propaganda från 40-talet i en pixelerad stil.

Du är den som ska bevilja eller neka passage in i ditt hemland Arstotzka.

Karaktären som du spelar jobbar vid gränskontrollen. Du är den som ska bevilja eller neka passage in i ditt hemland Arstotzka. Efter varje arbetspass får du veta hur mycket du får betalt, detta beroende på hur väl du skött ditt jobb dvs. hur många personer du har nekat/beviljat. Gör du fel och inte upptäcker att personen har ett falskt pass eller falska uppgifter, kommer du att få minus på lönen och en prick att du misskött dig. Efter arbetsdagen blir du tvungen att välja hur du vill ransonera din lön. Är en i din familj sjuk kanske du inte har råd att ge en annan mat.

Varje dag händer något nytt och arbetsuppgifterna samt belastningen ökar. Många försöker under spelets gång att muta, lura och även hota dig för att få passera. Det är väldigt lätt att spela detta och känna att en hela tiden gör något fel men samtidigt vara rädd för vad som ska hända när du gör fel med flit, för att hjälpa en människa i nöd in i landet.

Det blir faktiskt en riktig utmaning att lyckas ta sig vidare efter några dagar då en behöver kolla otroligt mycket saker, på order av regeringen. Du känner dig tillslut väldigt uppslukad i arbetet, utan att se till vad du gör. Om du inte redan bestämt dig för något annat då.

Papers, please

Detta spel är både sorgligt och spännande men ger en något att ta med sig efteråt. Spelet överträffade alla mina förväntningar och jag samlade ihop en total speltid på 9 timmar på bara några fåtal dagar. Jag har lite achievements kvar och kommer med stor säkerhet att spela detta igen.

bittra-gamers-xp-bar-10

 

Författare: Linn

Kommentera