The Sims 4 utvecklas!

Bästa inläggen

inquisitr-gender-3-670x388

Jag har spelat The Sims sen första spelet släpptes. Vi fick det på en klädaffär när familjen handlade över en viss summa, och jag minns hur alla syskon stod bakom mor medan hon försökte fundera ut hur spelet fungerade, (punkt här tror jag skulle va bra)och vi alla kommer med förslag och tips och tankar tills det blir alldeles för mycket.

Troligen har jag spelat Sims mer än något annat spel, och jag har spelat MYCKET genom mitt liv.

Jag har så många berättelser om hur ISKar (icke spelbara karaktärer) agerat, hur mina simmar levt och dött, vad de själva valt och vad jag tvingat dem till, och så mycket mer.

Men ju längre in i spelet jag kom, desto mer betydande blev tillhörighet, och personlig utveckling för mina simmar. 3an är det sista spel jag spelat, och ju mer informerad jag blev gällande trans/genus, desto mer frustrerad blev jag över det överdrivna gränserna mellan de socialt accepterade könen – man/kvinna.

sims-980x420

Jag försökte aktivt skapa transkaraktärer, eller könlösa simmar, men rent spelmekaniskt är inte det möjligt.

Och när jag sen fick prova 4an hos en kusin, och insåg att det spelet var ännu mer trans-exkluderande… Det var inte värt det längre.

Jag har spelat nästan allt. Alla berättelser, alla familjer, alla expansioner, och nu när jag vill utöka och uppgradera mina berättelser och individer, så är det inte möjligt? Vart finns då charmen med att fortsätta spela?

Skärmavbild 2016-06-03 kl. 13.52.50.png

Och som en blixt från klar himmel, för mig som är helt bortkopplad från Sims-communityn sen flera år tillbaka, kommer nyheten att en patch kommer ta bort det klassiska systemet när en skapar simmar.

Du kommer kunna skapa vilka slags karaktärer du vill, utan begränsningar, i Sims 4 från och med nu.

Och jag är helt lyrisk.

Det här är allt jag velat ha i ett Sims-spel, i något spel över huvud taget, och nu är det faktiskt möjligt?!

Det är verkligen en döm som går i uppfyllelse, och baserat på vad jag ser gällande valmöjligheterna som nu finns, har de verkligen gjort det rätt. De har verkligen förstått, och gett oss möjligheten att skapa de individer vi önskar.

gender-sims-geschlecht-update-lgbt

Utan binära begränsningar.

Och det är helt otroligt underbart.

 

Författare: NeverBeenACorpse / Sín

Kommentera