Party Hard: En seriemördares väg till sömn

Bästa inläggen, Indie Spel, Indiespel, PC, Recensioner

Lampor blinkar i starka färger, musiken dunkar högt och får rummet att vibrera. Kroppar rör sig i takt och någon ligger däckad i en soffa. Ett par smyger iväg för att få hångla ifred och någon beställer pizza. Och där står du, mitt i den vibrerande basen, redo att ödelägga hela festen.

Cutscene 1. Mkt bra.

Störd nattsömn verkar vara motivet för den maskerade mördare som förstört ett flertal fester runt om i landet. En enstaka individ som lyckats hugga sig igenom folkmassan och undgå polisen, inga vittnen lämnas kvar. Jakten på denna okända brottsling verkar omöjlig, men inspektör John West vägrar ge upp.

I Party Hard spelar du den okände mördaren som tröttnat på folks festande. På varje nivå utspelar sig en fest, ett antal rum med människor som dansar, äter, sover, pratar, you name it. Målet är att döda alla utan att åka fast, och till din hjälp har du en kniv, men också diverse fällor och andra hjälpmedel.

Ett intet oanande fest.

Att ödelägga en helt hus med människor kan tänkas svårt, speciellt då polis inkallas så fort någon får syn på en död kropp. Att hålla sig undan, följa efter de som går själva, lägga fällor som exploderar, använda genvägar för att snabbt röra sig på banan, är vissa delar som taktiken består av.

För att vara någon som inte gillar blod har jag lätt för att spela detta morbida spel. Blodet är pixlar, och även om det är obehagligt finns det något tilltalande att få leka skurk då och då. Varje bana alterneras med en filmsnutt. En pusselbit i John Wests historia för att få fast den okände mördaren. Det är en fängslande story med en intressant twist på slutet. Rekommenderas starkt! Inte minst för musikens skull.

Några minuter senare >:)

Slutsats:

+ Bra story! Ackompanjeras av bra voice-actors

+ Rolig gameplay

+ Inte för mycket gore

+ Passande, catchig musik

+ Viss replay-value, i alla fall att sätta tidsrekord och annat

+ Workshop-content på Steam där folk kan skapa egna banor

+ Har stöd för xbox-kontroll

 

– Kort story, dock hade längre kanske inte passat

– Ganska få banor, ca 10 stycken (se dock workshopkommentar ovan)

– Det finns ingen timer på banorna, hade varit roligt att kunna se i förväg hur snabb en är

 

Allt som allt, köööp det!

Kommentera