Höstuppdatering: HITMAN™

Bästa inläggen, PC

Hösten är här och minnen av varma sommardagar börjar redan att blekna. Snart är det inte långt tills tillvaron är fylld med snö, slask och oändligt mörker. Och kallt väder kräver såklart kallblodiga spel. Eller varma, mysiga sådana; det finns vissa oenigheter på den fronten.

För mig kommer hösten att innebära HITMAN bland annat, ett märkligt val för någon som ogillar blod, gore och för mycket våld (men mer om det i ett senare inlägg). Spelet har legat och samlat damm en bra stund, trots att det är ett av de mer välutvecklade spel jag stött på. Men nu är det dags att ta sig i kragen och packa giftet, ljuddämparen och en extra kostym.

Till skillnad från Payday 2 vet HITMAN hur stealth ska hanteras, och genom att tillåta olika svårighetsgrader och möjligheten att spara och ladda, är spelet förlåtande utan att vara för lätt. Det gör att någon som är motsatsen till risktagande, en passiv fegis som jag själv, kan utvecklas i lugn och ro till den impulsiva men ändå förberedda lönnmördare som spelets huvudkaraktär gestaltar (obs jag har alltså inte hoppat av min utbildning för att frilansa som lönnmördare).

Självklart är inte allt perfekt, spelet har (som alla spel i universums historia) sina brister, men är överlag ett riktigt bra spel. Kommer det upp på rea, tveka inte att prova själv. Känner en sig riktigt busig kanske även en förhandsbokning av uppföljaren vore något för att värma sig i mörkret!

Men kort och gott önskar vi på Generation Gamer er alla en fortsatt mysig höst! ♥

Kommentera