Fallout Shelter

Aktivt inlägg, Bästa inläggen, PC, Recensioner

Jag är en sådan tråkig människa så jag anser inte att mobilspel räknas som riktig gaming. Nu när Pokémon Go har släppts så tänkte jag att det är dags att ändra på det. Eftersom jag älskar Fallout-spelen så tänkte jag köra på ett relativt säker kort med Bethesdas Fallout Shelter.

Brist på vitamin D?
Brist på vitamin D?

Helt ärligt så vet jag inte riktigt vad jag tycker om det här spelet. Jag har aldrig varit ett särskilt stort fan av strategispel, men det går ju inte att motstå när det vankas uppbyggnad av ett eget valv i Fallout-anda.
Att starta spelet kändes som ren och skär nostalgi. Att se Vault Boy vara där på skärmen med sitt ”tummen upp”, att samla kapsyler och att bli invaderad av Radroaches gjorde mig lycklig.
Sen kom problemen. Att bygga ut valvet i takt med att det kom fler dwellers var ju inte så svårt. Nu måste jag balansera allt så de dwellers som kommer in hjälper till att upprätthålla mitt valv på det mest effektiva sättet, så varför inte bygga ut lite? Nej, då måste jag ha mer el och vatten och även fler som jobbar med det.

Då verkar det som att det är dags att föröka invånarna. Ungefär här började jag stampa med foten i marken. Hur länge ska barnen vara barn? Jag vill ha fler som arbetar ju! Inte hittade jag några överlevare när invånarna var ute på upptäcktsfärd heller.

Visst, det är logiskt och det är faktiskt rätt beroendeframkallande. Att se valv som inte är utdöda var ganska roligt det med, men det funkar inte om spelaren har dåligt tålamod (kanske ett sätt att öva upp tålamodet däremot?).
Trots denna bittra recension så är det värt att skaffa om man gillar Fallout, strategispel och inte har lika dåligt tålamod som jag.

Skicka ut dwellers för att hitta loot är ju ett plus.
Skicka ut dwellers för att hitta loot är ju ett plus.

Tips! Fallout Shelter ska komma till PC i juli och då kanske game-play blir lite roligare för oss inbitna PC-spelare.

Det är klart man faller pladask när någon säger att man är som kolesterol.
Det är klart man faller pladask när någon säger att man är som kolesterol.

bittra-gamers-xp-bar-7

Kommentera